Dolar 32,3470
Euro 35,0988
Altın 2.307,90
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 20°C
Hafif Yağmurlu
Aksaray
20°C
Hafif Yağmurlu
Cum 24°C
Cts 25°C
Paz 25°C
Pts 26°C

İstanbullu Gelin Nerede Çekildi? Boran Konağı Nerede?

Bir dönem Star TV ekranlarının reyting rekoru kıran dizisi olan İstanbullu Gelin dizisi nerede çekiliyor? Dizide yer alan Boran Konağı nerede? Dizi gerçekten Bursa’da mı çekiliyor?

İstanbullu Gelin Nerede Çekildi? Boran Konağı Nerede?
7 Şubat 2024 21:44 | Son Güncellenme: 10 Şubat 2024 16:15

Star TV ekranlarının bir dönem reyting rekorları kıran dizisi İstanbullu Gelin dizisi nerede çekiliyor? Başrollerini Özcan Deniz ve Aslı Enver’in paylaştığı İstanbullu Gelin dizisinin hikayesi Bursa’da geçiyor.

İstanbul’da yaşayan Süreyya’nın Bursalı köklü bir aileye gelin olarak gitmesinin konu alan İstanbullu Gelin dizisi reyting rekorları kırmış ve tekrarları halen çok izleniyor. Bursa’da yaşayan aile soyadına çok düşkündür ve evin annesi çok prensipli ve zor bir kadındır.

İstanbullu Gelin dizisi gerçek bir hikayeden esinlenilmiştir. Geleneksel ve modern bir kültürün çatışmasını izleyicilere sunuyor. İstanbullu Gelin dizisinin başrol kadın oyuncusu Aslı Enver bu dizi sayesinde en iyi kadın oyuncu ödülünü kazanmıştır. Yapımcılığını O3 Medya’nın yaptığı dizisinin çekildiği yer ve konak merak ediliyor. Her sahnesinin izleyicileri kendisine hayran bıraktırması İstanbullu Gelin nerede çekiliyor sorularını akla getirmiştir.

Boran Konağı Nerede?

İstanbullu Gelin dizisi denildiğinde akla ilk gelen yerlerden biri Boran Konağı olacaktır. Boran Konağı gerçekte yoktur. Dizi için Bursa görünümlü bir konak inşa edilmiştir. Geniş bir bahçesi harika bir görünümüyle dikkatleri üzerine çeken ev, İstanbul’un Beykoz ilçesinde yer alan Beykoz Kundura Fabrikası’nda 5 aylık bir emek ile yapıldı.

Boran Konağı için 800 metrekare kapalı alanı, 1000 metrekare açık alanı olan platonun inşası için 600 metrekare özel parke yol ve 1000 metrekare yeşil alan peyzajı yapıldı. Yapay olarak yapılan konağın iç mimarisini özel tasarım mobilyalar, perde ve aksesuarlarla tamamlandı.

İstanbullu Gelin dizisinin konusu Bursa ilinde geçse de aslında dizi İstanbul’un Beykoz ilçesinde yer alan platoda çekilmiştir. Eski Kundura Fabrikasında dizi için bir platform kuruldu ve dizinin tüm çekimleri burada yapıldı.

İstanbullu Gelin Nerede Çekiliyor?

İstanbullu Gelin dizisinin çekimleri Bursa ve İstanbul’da gerçekleştirildi. Dizide Süreyya ve Faruk karakterlerinin ilk tanışmış olduğu otel Bursa Uludağ’da yer almaktadır. İlk tanıştıkları sahneler Uludağ da çekimleri yapan ekibe kar zorluğu çıkartsa da çekimler oldukça keyifliydi. Dizinin dış çekimleri ise Bursa Zafer Plaza, Heykel, Kozahan ve Kültürpark’da gerçekleştiriliyor.

Faruk ve Adem Boran’ın otobüs işletmeleri Bursa Otogarı’nda çekiliyor. Dizi için özel izinler alınmış ve dizi de Bursa Otogarına yer verilmiştir. İstanbullu Gelin dizisinde Faruk ve Süreyya’nın romantik sahnelerine ise Bursa’nın Gölyazı beldesi ev sahipliği yapıyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.